Agape Halmstad

Agape Halmstad är ett projekt för att stötta ensamkommande ungdomar som bott i Halmstad under en längre tid och som hoppas få stanna i kommunen för att fullfölja sina studier, få arbete och bygga en framtid. Projektet stöttas av Ljungbergska stiftelsen och Halmstad Handelsförening.

Agapes syfte är att ge trygghet, stöd och råd till dessa ensamkommande unga. Det kan t.ex. vara i frågor som handlar om asylprocessen, juridik, boende, hälsa eller skola. Vi träffas och har mötesplats varje torsdag på Nolltrefem mellan klockan 17-19.

HJÄLP OSS!!!
Vill du stödja oss med ett litet bidrag? Flera av våra ungdomar i Agape har blivit hemlösa och utan pengar. De är ensamkommande barn och ungdomar som fått avslag på sin första asylansökan, men väntar på att Migrationsverket ska göra en ny prövning av uppehållstillstånd på grund av studier.

I denna väntetid befinner de sig i limbo och får inte ha kvar sitt boende hos Migrationsverket och får heller ingen dagersättning. Inte heller kommunen går in med nödbistånd. De är totalt utelämnade och mycket utsatta. De här ungdomarna är i grunden resursstarka, välintegrerade efter flera år i Sverige och flertalet kommer att bli en tillgång som blivande Halmstadbor när processen är klar. Agape försöker stötta ungdomarna med boende och matpengar under väntetiden, men vi behöver din hjälp.

Värt en extra notering! Inga bidrag går till denna sidas administration eller till mig som driver denna plats. Bankavgifter kan förekomma, men vill du vara helt säker att 100% av ditt bidrag kommer fram rekommenderas att använda PayPal i kommande steg då överföringar i svensk valuta då är helt avgiftsfri.

Du kan också ge ett bidrag direkt till Agapes swishkonto: 123 143 66 58 (Ljungbergska/Agape). Skriv ”NÖDBISTÅND” i meddelandefältet.

100  kr. 
Personlig Information

Donationstotal: 100 kr.