Laddar

Camino Frances

Jag kliver ut genom dörren från härbärget Le Chemin vers l’Etoile i den lilla franska byn Saint Jean Pied de Port vid foten av Pyrenéerna. Det är den 4:e september 2018 och morgonen är så där underbart sval och klar. Äntligen står jag här och ska ta första steget. Första steget på en ny okänd väg.

Det här kommer inte bli en guidebok eller en blogg som beskriver byar, katedraler och andra sevärdheter utmed Camino de Santiago. Det finns redan många bra sidor och böcker för det ändamålet. Nej, jag vill skildra min väg så som jag upplever den. Mina tankar. Mina känslor och möten med människor från när och fjärran. Nya perspektiv och insikter. Mina val, beslut och drömmar.

”You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.
Friedrich Nietzsche

Det har tagit mig över tre månader att komma hit. Till den punkt där känslan är att jag kan återberätta och delge andra mina upplevelser. Att förklara och förhoppningsvis inspirera. Jag vet inte varför men det har helt enkelt fått ta sin tid att landa.

Således är det nu snart februari 2019 när dessa första rader skrivs. Jag har dock valt att bakdatera inläggen och ange verkliga datum för följsamhetens skull. Så följ med så kommer jag löpande fylla på förrådet med skildringar och förhoppningsvis en hel del inspiration.

By the way – Igår bokades resan till nästa vandring – Camino Portugues i april.

Ultreia är ett galiciskt ord som betyder ”framåt, gå vidare”
”Det ligger bortanför acceptans. Ta emot och GILLA det som vägen ger.”
Inte bara en plats – livet!
Förväntningar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.