Laddar

Övningskör

Jag har förmånen att vara handledare för ett par killar som övningskör och det är en unik upplevelse och erfarenhet.

Jag har tidigare övningskört med min dotter och min son. Båda har senare tagit körkort så något rätt har jag väl bidragit med – förutom ekonomiskt och att jag för ändamålet tillhandahållit med bil.

Nu har jag dessutom fått möjligheten att hjälpa två killar som kommit till Sverige från Afghanistan. I samband med att vi nu tränar grunderna på en frusen och nästan öde parkeringsplats inser jag vad berikande det är. För oss alla tre…

Att lära ut grunderna i att traktera ett fordon på våra vägar är en sak. Att lära känna varandra och bygga upp tillit, förtroende och vänskap något helt annat. Jag har känt Nasrullah i två och ett halvt år, men det känns som relationen får en extra boost när vi nu gör detta viktiga tillsammans. Yahya och jag hade aldrig träffats innan jag hjälpte honom skaffa körkortstillståndet. Nu kör vi bil och pratar om allt möjligt.

När jag körde med mina barn var det mer som en uppoffring – från bägge sidor tror jag. Barnen hade hellre kört med någon annan och jag hade hellre gjort något annat. Vi missade alla det viktigaste – relationen och respekten för varandra!

Nu vet jag bättre och kan bara rekommendera alla att ta vara på tillfällen att ge en hjälpande hand när de bjuds! Du får igen så mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.