Laddar

Verklig kostnad?

Packar ryggsäcken igen. Prioriteringar! Vad måste med? Hur många? Vad är bra att ha? Bort med det! Vad var onödigt senast? Väder? Vikt? Många val nu för att minimera valen senare.

En konsekvens av ryggsäcksliv är just att du har få eller inga val! Du har det du bär på ryggen. Enkelt och dessutom billigt – på mer än ett sätt. Och vad kostar saker egentligen? Vad innebär begreppet kostnad?

Allt kostar mer än inköpspriset. Varje grej vi köper genererar nya kostnader – alltid! Prylar tappar i värde. Det ska tvättas, servas och förvaras. Allt tar plats. Och det vi förvarar i kanske måste införskaffas eller tillverkas – och sedan underhållas vilket får oss att köpa fler saker för det ändamålet.

Och allt detta kostar dessutom i tid och tankekraft! Inte bara när vi använder eller sköter om, utan också i alla val som uppstår. Vilka av alla mina kläder ska jag använda just idag? Funkar det här tillsammans? Vad ska andra säga om den här tröjan?

Ryggsäck minimerar valen och gör tillvaron plättlätt. Nu ska jag bara välja vilken av de fyra ryggsäckarna jag ska använda…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.