Laddar

Hemma

Under 6 veckor vandrade jag drygt 1000 km. Ett par kängor, en ryggsäck med det absolut nödvändigaste. Lite pengar i börsen. Det var allt som behövdes och det var fantastiskt… Nu är kängorna och ryggsäcken på igen. Denna gång under 2 veckor och ca 300 km. Samma kängor, en lite mindre ryggsäck, och jag har blivit vi som kan dela tankar, reflektera, uppleva och njuta tillsammans.

Gemensamt för vandringarna då och nu är att det inte finns en fast punkt att landa på. Inget traditionellt ’hemma’. Inte under de veckor vi går. Vi tar oss dagligen, till fots, från punkt a till b. Ständigt nya platser och intryck. Varje dag, efter varje kurva, backkrön och dalgång. Efter varje möte med en människa som kanske blir en vän.

Den fasta platsen finns under tiden i Sverige och som just nu, när vi sakta tar oss framåt, känns ganska avlägsen och långt borta. Vi kommer om några dagar återvända till Sverige och vår fasta plats. Möta upp med människor vi har omkring oss, våra hundar och alla andra som betyder väldigt mycket för oss. Skillnaden nu är att platsen ’hemma’ är tidsbestämd, den har fått ett datum typ ’bäst före’.

Istället blir det inom kort ett helt nytt hemma – mer som tillvaron med kängor och ryggsäck. Hemma kommer vara där vi befinner oss för stunden. Där vi är tillsammans. Som ger oss än större möjlighet att umgås med alla vi håller av. Hemma är där vi träffar nya vänner och upplever eller återser. Hemma är också där vi kan sträcka ut en hjälpande hand till någon som just då behöver det.

Allt kommer att vara som vanligt men ändå så annorlunda. Hemma blir inte en plats, en byggnad, samhälle, stad eller land. Hemma kommer istället alltid finnas med när vi förflyttar oss. Hemma blir gränslöst.

Vi ses snart – där vi eller ni är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.