Laddar

Husbilsliv – första veckan!

En vecka i husbil! Vad har vi lärt oss så här långt? Vilka farhågor har besannats och vilka har det inte? Och vad har dykt upp som vi inte alls tänkt på innan?Även om vi inte börjar helt från noll då vi båda har lite husbilshistorik med oss, så är det mycket som är nytt. Och det är ju positivt då vi har möjlighet att lära oss saker mest hela tiden vilket är ett äventyr i sig. Men vad har vi då lärt oss? Jo, bland annat…

  • Att lösa föremål, oavsett storlek, rör och flyttar på sig när man kör.
  • Att det är bra om var sak har sin plats och att lägga tillbaka när man är klar.
  • Att det går åt mer vatten än man tror även om vi är sparsamma.
  • Att ljudnivån i husbilen blir väldigt hög när det vräker ner regn och ännu värre blir den när det haglar.
  • Att det finns många instruktionsböcker att ta sig igenom.
  • Att stå uppställd på en sandtäckt parkering inte är det smartaste – särskilt inte när man har två hundar och det regnar.
  • Att det kan vara både praktiskt och effektivt med liten yta. Tex vid frukost när du står på samma fläck medan du plockar ut från kylskåpet, häller upp vatten i kastrullen, sätter på spisen och plockar ut tallrikar och bestick från skåp och lådor. Sedan är det bara ett litet steg för att ställa fram på matbordet.
  • Att det trots detta ännu inte upplevts som trångt.

Farhågor har funnits. Men inte besannats – inte ännu i varje fall. Hundarna var nog mitt (Martins) största bryderi innan vi flyttade in. Särskilt Rupert, den större av dem, som jag kände att det fanns en risk att han kanske skulle få svårt att både finna sin plats och att få plats. Men det blev tvärt om. Han har verkligen kommit till ro och verkar uppskatta den närhet som det naturligt blir. Han kan vara med hela tiden och förefaller vara väldigt nöjd med det.

Sedan är vi otroligt tacksamma för den support vi får från många olika håll. Inte minst från LinSon som gett oss möjlighet att ha en plats att utgå från med allt vad innebär. Stort tack för det.

Det är kul och spännande med det stora intresse som finns för vårt val av bostad och levnadssätt. Vi uppskattar den positiva nyfikenheten som visas och svarar mer än gärna på frågor eller samtalar om möjligheter, utmaningar och annat som finns att avhandla runt detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.